Followers

Follower 2

Tuesday, 11 October 2011

Kenapa Saya Awak??(REAL STORY)


Assalamualaikum..
Salam 1 Malaysia n Salam 1 Blogger..
kepada rakan-rakan yang suka baca Entry aku nie thanks k..

Hari ini aku nk menceritakan sebuah kisah tentang my friend Sakinah..
bagi aku dia nie seorang yang periang la..
tapi dalam keriangan dia tu ada jugak tersembunyi kesedihan..
aku memang tak sangka sebab bagi aku dia adalah seorang penghibur lam kelas kami..
dia ni banyak cakap..
(hehehehe..ops!! kntoi plak terlepas cakap..)

sebelum tu aku nk korang layan video nie dulu..
xpon korang pasang lagu nie then baca story kawan aku nie..







Awak...
 Segalanya dah berakhir,, segala yang di impikan musnah berkecai wak,,
 Kemana menghilangnya diri awak tok saya,,
mngapa begitu mudah untuk awak melupakn segalanya??
sekarang,,,,??? ingat x dulu,,??? sebelum kita couple?? 
tmpat keja saya sama ngan wak,stiap ari time nk p keja ja,, mesti semangat saya membuak2,, 
sebb saya nak jmpa awak,, time rehat,, kita akan rehat sekali,, minum air teh o ais + roti canai,, 
sedap sngguh saya tngok awak mkn time 2,, saya pown oder jgak,, teh o ais + roti telur.. time saya x dak kawan nk mkn,,
 saya ajak awak,, seronok sangat.. saya rindu time 2,,, 
alangkah bahagianya jika saya dapat hntikn masa time 2,, hnya bersama awak,, 

awak,,, 
knapa awak dah banyak berubah??? sekarang.. awak dah tinggalkn saya,
,saya x dapt mengenali awak mcm dahulu,, 
kawan2 saya bnyak memberikan dorongan yang kuat untuk saya hadapi semua nie,, x semudah yang disangka,,
 kekuatan saya yang kuat sja yang mampu saya hadapi dugaan ini,, untuk awak,,,

awak,, 
walaupon kwan2 saya da citew sai awk,, saya x ksah cmua 2,, 
sbb kwan2 saya x knai awk lngsong,, hnya saya sja yg tw awak mcm mna,, 
dpa jeles saya dah kapel ngan awak,, saya saja yang tw,,
awak tw,, 
time kita kpel,, saya rasa epy cngat2,, rsa mcm dunia ney saya yg pnya,, 
saya pernah kata kd awk,, 
"saya akn terima sgala keburukan dan kelebihan awak seadanya" 
sebb apa awaK?? sebab saya sayangkn awak sangat,, awak la penyeri hidup saya time 2,, 
beberapa bulan perkenalan kita awak,, 
teringat time awak ada dekt PLKn,,
 stiap minngu saya akn tnggu mcg awakk,. mic col awak, saya x kisah walaupon hnya 1 mcg,, tp saya ttp tnggu awak,, 
sebb apa??
 sebab saya sayngkn awak,, saya snggup tngu walaupon lama,, saya x mcg ngan capa2 pown sebb saya hnya da awak,,
 boleh dikatakn bila mcg jew,, awak gadoh nk balik,, tp saya x benarkan,, 
sebb 2 msa dpan awak,, x semua akn dapat merasaknnya,,
klau nk diikutkn,, 
saya x nk bg awak p,, saya x nk berjauhan ngan awak,, mcg pulak,, kadang2 plak 2 tp,,,
 bila awak dpt cuti,,saya sronok cngat,, teramat seronok,, sbb awak akn balik,, walaupon time 2 pnampilan awak berubah,, 
tp x paa,, 
saya x kisah cemua 2,saya sanggup tnggu awak,,
 akhirnya,,
 awak berjaya tamat PLKN,, bertuah sangt saya rasakn time 2,, 

AWAK,, 
segala penantian saya dah berakhir awak,, 
lepas awak dpt tawaran smbong belajar,, sedikit sebanyak,, sifat awak dah semakin berubah,,
 berhari2,, berjam2,, bersaat2,, saya ttp tngu awak,, 
tp 1 msa,,
 awak kluar ngan kwan2 awk,, awak ada bgtw yang awak nk kluar ngan dpa,,
 x paa,, saya x kisah awak kluar,, asalkn,, awak kluar,, awak x lupakn saya,, 
dari mlm sampai la siang saya tngu awak,, awak da mcg saya,, tp saya xmau mcg ngan awk,,
 sebb saya x nk gngu awk ngan kwan2 awak,, bila awak dah blikk,,,
 suatu mlm,,
 saya bukak fb.. saya tngok pic awak ngan pompn lain,, pic berdua nagn dia,,

 awak,,
 hati saya berkecai time 2., ayaq mata x berhenti2 mngalir awk,, saya x dapt tidor cmpai lewat pg,,
 sbb saya terpikirkn sai awak,, npa msti awak snap pic ngan dia???? 
saya pernah mintak awak snap pic ngan saya,,
 tp,,
 awak x nk,, awak kta,, awak x suka snap pic ngan pompn,, 
tp ngan pompn 2/?? 
saya tnya wak.. saya tnya spa pompn 2,, awak kta bdak same class ngan wak,,
 awak x pnah ckp pown ngan dia dlm kelas,, saya cuba tok mnerima sgala pa yang awak bgtw.. 
wlaupon sebenrnya, ati saya meronta2 untuk tw kepastiannya..
 hari yang berikutnya,, saya mcg awak,, tp wak x blas,, x paa,, saya snggup tngu,,
 sebelum 2,,
 saya ada berdoa,, sekiranya awak untuk saya,, letakknlah awak dihati saya,, jika awak bkn untuk saya,,
 tnjukknlah jalan yang terbek untuk kita berdua,, 
berjam2 saya tngu awak,,
 awak x blas mgkin sebab wak bizy awak dah tido,,,, saya cuba pujuk dri saya untuk awak,,

hari JUMAAT,,
 suatu hari yang x pernah saya jngka,, saya mcg awak,, saya tnya wak,,
 knapa lngsong x reply mcg saya,, 
da mslh kaa,,
 da yang x kena ka,, dah bt kptsan kaa,,??? 
jntong saya berdenyut dengan kencang awak,,, awak x tahu,, 

tiba2,, 
awak bg tau saya,, yang awak nk kita berpisah sebab kita langsong x dak persefahaman,,,,
 berlenangan air mta saya mngalir awak,, saya tnya npa wak nk putus,,,??? 
awak bg tw,, sbb kita dah x ada keserasian,,, 

awak!! 
adakah disebabkn saya??? saya da bnyak menyusahkan awak ka??
 saya tnya awak lg,, sebab awak da pompn lain ka,,?? 
awak kta x,, slpas kita putus,, saya tngok komen2 awak ngn pompn 2,, terlalu sedih awak,, 
awak dah kapel ka ngan dia? saya da tnya awk,, apa status saya sebelum ney,, 
awk kta dulu saya adalah kekasih awak,, adakah awak sayangkn saya lg,,??
 awak jawab,, sayang,, tp hnya sebagai seorang kawan,, 

YAALLAH,, 
terkedu saya, bila awk kta mcm 2,, selama ney,, saya ney sapa untuk wak???
 boneka??? 
sesuatu yang tiada perasaan,, mna kata2 manis awak dahulu,,
 yang awak juga akn tetap sayangkn saya?? 
awak tipu.,, 
awak hnya kapel ngan saya untuk isi kekosongan hidup awak saja,,
 sampai hati awak bt saya mcm ney,,,,,begitu mudah awak mlupakn segalanya,.
 setiap kali saya bukuk fb ja,, saya msti tngok wall awak,, sya tngok komen awak,,
 berderai hancur hati saya tngok komen2 awak besama pompn 2 lg,, 

suatu hari,, 
saya kluar tok bertemu kawan,, dia kata dia da bnda nk bg tw..
 saya p,, 
apa yang saya dapat?? 
kawan saya bgtw.,, awak dah kawan ngan pompn len time awak dah kapel ngan saya,,
 apa semua ney awak??
 kwan saya gtw,, awak dah lama kawan ngan dia,, npa saya x tw cemua 2??
 kawan saya dah tw lama dah,, tp dpa x mau bg tw,,
 sanggup awak,,, 
saya x pernah nk menduakn awak,, tp npa ini yang saya dapat,,
 saya sayangkn awak,, saya than air mta sebab x nk lukakn ati saya lg,,
 saya bt kptusan untuk padam semua pic2 awak,, 
sbb saya nk lupakn awak,, begitu mudah awak bt mcm 2..
 npa tidak saya,,
 sekarang,, saya dah x kisah psai awak dah,, sebab saya dah da kekuatan tok mnghdpinya..
 bantuan kawan2,, guru,, saya mampu bngkit tok mlawan perasaan saya,,

AWK,, 
sekiranya awak bca citew ney,, 
saya nk ucapkn terima ksih bebanyak,, 
kerana snggup terima saya dalm hidup awak,, 
tima kasih kerna dahulu pnah bg kasih sayang awak kd saya,,
 tima kasih juga,,
 sbb bg kenangan yang terindah tok saya bersama awak,,, 

AWAk,, 
saya doakn awak hidup bahagia bersama si dia,,, mgkin sukar untuk saya melupakn awak,,
 tp saya akn cuba untuk diri saya,..hargailah orang yang kita sayangi,, 
kerana disitu kita dapat mengenali peribadinya,, 
orang yang kita terlalu sayang,, belum tentu akn menjadi milik kita,, 
jadi sayangilah dia kerana ILLAHI,, 
kerana disitu dapat memberikan kegembraan yang abadi,, REAL STORY



Sayangi Lah Orang Yang Kita Sayang..
Jangan Pernah Lukakan Si Dia

0 comments:

Post a Comment