Followers

Follower 2

Friday, 23 August 2013

Kisah Cinta Fira :')



Name aku Fira.. Aku de sorg pkwe.. Sorg??? huhu.. pakwe aku ni mmg hndsome r!! Sbb die hndsome tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die memandangkan aku ni pun kategori org yg lawa gak.. hahaha..

OOPS! lupe! Name pkwe aku ni Adam.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. pakwe aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 laki aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 ppuan yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade ppuan yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn hndsome.. Msti r ramai awek usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai laki kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 laki aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye ppuan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn laki lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die terasa time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die.........

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"

Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member laki aku, Zul.. Aku pn dgn bangang aku terima dia sbgai kapel

Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Adam satu g utk Zul.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 llki tu.. Tp hati aku tetap sygkn Adam.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Zul pn mcm Adam. Sejak aku couple ngn mamat ni, aku dah x kuwa ngn member2 laki lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Adam dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Adam tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Adam x balik.. Yelah.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Adam, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Adam makin hndsome! Berseri2.. Mane2 awek tgok gerenti r cair ni.. Adam ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn laki len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg manis tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk ikat aku sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...

Pada satu hari ni aku g makan ngn Zul mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Adam.. Mcm biase aku g mkn ngn Zul kt cafe.. Mase Zul tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang ppuan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Zul duduk, aku soal2 dia smpai terdiam bsalah.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Zul ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Adam.. Tibe2 ade sekumpulan laki dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Adam.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Adam ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Zul nmpk ramai2 laki tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Zul sendiri mengaku yg dielah pakwe aku kt depan Adam.. Aku tgok Adam tunduk terdiam.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Zul.. Mase aku balik hostel, puas aku call Adam.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Adam masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 laki aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk btunang dgn Adam dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Adam nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 jam baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Adam.. "Adam eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "ADAM da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg manis tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Adam bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Adam mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn laki len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Adam x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya....
hargai lah owg yg btol2 syg kan kte seblum dy pergi meninggal kan kite......







Sayangi Lah Orang Yang Kita Sayang..
Jangan Pernah Lukakan Si Dia

9 comments:

  1. fira ke nadia? pelik dah ni

    ReplyDelete
  2. Cik bertuah dpt lelaki mcm dia.. tpi masalH plak u yg xbersyukur. Tpi berkesempatan bahahia dgn si dia.. ..

    For me..bilankita syg giv fullnlive and setia.lelaki yg curang n kita..

    ReplyDelete
  3. Bkn cite btl pun. Ini cuma sekadar cerita... Dia main copy paste je.. Cuma dia tukar watak je.. Klu cite yg btl laki yg curang. Hahaha..

    ReplyDelete
  4. Serious satu pengakuan . cerite ni pendek kn he.. Saye dh banyak Kali buat orang tersayang terluka .

    ReplyDelete
  5. sedih giler mcm kisah kakak ak ngan arwah bf die je bile bca ak sedih sbb aresh baik mgan ak bgaikn abg angkat ak..meleleh air mte ak ni..
    -AZfar-

    ReplyDelete
  6. assalam.... ni mcm kisah kkak ak ngan bekas bf die..ak teringat lak si dia merangkap bakal abang ipar x jd aka abg angkat ak..kkak ak makwe die n die x bg kkak ak ni b'wechat sbb nnt leh curang..kkak ak x dengar pow nsht die then lps die x de..kkak ak sampai demam2 sma mcm ak gak sbb die ni tlalu baik krn die akn ngaji lps solat m slalu pesan jga aurat kat ktorg..die ni x smpt convo pon..ak hrp nnt x dela sape2 x setia pd pasangan nnt menyesal xsdh...meleleh air mte ble mengenangkan n ble bca blek
    -azrah-

    ReplyDelete
  7. Bile boy dha setia sgt2
    Pompuan pulak buat hal

    ReplyDelete
  8. Bila boy dah setia sngat2
    Gril pulak buat hal

    ReplyDelete