Followers

Follower 2

Thursday, 17 November 2011

Kehadapan my future wife

Assalamualaikum..
Salam 1 Malaysia n Salam 1 Blogger..
kepada rakan-rakan yang suka baca Entry aku nie thanks k..
Pernah tak korang terpikir untuk tulis surat kepada future wife korang??
so lau xpernah hayati lah surat nie k 
HAHA! :)



Kehadapan my future wife,

I menulis article ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin


 melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I …menulis ini adalah


 kerana kehendak I. So, sila baca entri ni perlahan-lahan. Tak


 perlu laju-laju.

So, wahai my future wife,

I don’t know who the hell are you and I have no idea where


you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I


harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan


terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you


ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.

I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak


banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab,


setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke


seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel


tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh


dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana


dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat


cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even


cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah


tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu,


kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena


pijak kan?

Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin


dengan perempuan yang seksi meksi.

My future wife,

I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit


yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan


mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah


dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you


20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita


mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar


tau.

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja.


Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan


mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa


salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-


minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh


tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1,


kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.

Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis


lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit


pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh,


lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you


tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu.


Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah


lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali


skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-


siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik


lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam


Jumaat.


My future wife ,

You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak.


Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang


tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I


tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak


reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak


nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi…


Ehem.


Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel.


Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You


tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia.


Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran


kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je


dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak


kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?




I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh,


jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus.


Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan


dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-


ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya


sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki,


mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bullshit. So, don’t


trust them.




Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan.


I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You


merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah


nak cari ‘you’. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun


mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan?\


TO MY FUTURE WIFE IZ MAIN-MAIN JA OK =)
IZ TERIMA SAYANG SEADANYA =)


Sayangi Lah Orang Yang Kita Sayang..
Jangan Pernah Lukakan Si Dia

0 comments:

Post a Comment