Followers

Follower 2

Saturday, 5 January 2013

Airmata Seorang "Playboy" (Real Story)


Assalamualaikum...
Salam blogger and Salam 1 Malaysia..
Lamanya tak update blog nie...
huhuhu...
ok No Iz kembali dengan KISAH BENAR..
kisah yang terjadi dekat kawan Iz..
ntah macam mana dia post dekat Fb Iz..
so apalagi Iz pon post la kat sini...

nama aku mail(bukan nama sebenar).
aku seorang yang nakal dan seorang yang beperwatakan kebudak-budakan..
Dan aku mudah rapat dengan perempuan..
jadi kerapatan aku dengan perempuan membuatkan aku selalu ditafsirkan sebagai seorang "playboy"..
sewaktu di bangku persekolahan aku sering di gossip2kan dengan perempuan2 yang "hot" di sekolahku..
mungkin hal ini disebabkan oleh perwatakan aku yang ceria dan selalu mendengar atau menjadi "bahu" kepada perempuan2 untuk meluahkan segala masalah samaada berkenaan perasaan dan emosi mereka..
disebabkan itu juga boleh dikatakan hampir setiap minggu aku bertukar pasangan kekasih...

kisah ini bermula ketika aku berada di tingkatan 6..
ketika itu sekolah aku diminta untuk menghantar beberapa orang pelajar tingkatan 6 untuk menghadiri kem rakan muda yang dianjurkan oleh majlis belia daerah ditempat aku..

kali pertama aku menjejakkan kaki aku di kompleks belia tersebut aku dan rakan-rakan aku mula menunjukkan sikap kami yang seakan-akan kebudak-budakan..
walaupon kami antara peserta yang paling tua di kem tersebut..
dan kebanyakan mereka merasakan kami ini sebaya dengan mereka..
kem tersebut di sertai oleh pelbagai sekolah daripada seluruh pelusuk negeri pulau pinang..
ketika berada di sana aku dilantik untuk menjadi sebagai penghulu kem tersebut disebabkan oleh rakan-rakan aku yang sengaja ingin memalukan aku..

ketika berada di kem tersebut pelbagai aktiviti dijalankan untuk menguji fizikal dan mental peserta kem tersebut...
semasa menjalankan satu aktiviti yang diberi nama Explorace
Tiba-tiba mata aku terpandang seorang perempuan yang membuatkan jantung aku berdegup kencang..
aku pun tidak tahu kenapa jantung aku tetiba ja jadi begitu..
lirik matanya yang ayu membuatkan aku terpikat kepadanya..
tetapi aku cuba memujuk hatiku dengan menyatakan "budak nie cun mesti dia dah ada balak punya"..

tanpa diduga aku dipasangkan bersama dia dalam satu aktiviti iaitu "Chiken Dance"..
korang mesti tahukan??
tapi kali ini menari alan 70'an
disitulah bermulanya sesi perkenalan antara aku dan dia..
nama dia ila(bukan nama sebenar)..umur dia muda 2 tahun daripada aku..
tanpa diuga aku diberitau oleh dia bahawa dia baru sahaja putus dengan kekasihnya..
hatiku tetiba berasa sedikit gembira apabila mengetahui yang dia pon masih solo seperti aku..
kebetulan pula waktu itu aku ingin mencari pasangan kekasih yang baru setelah aku dikecewakan oleh bekas teman wanitaku yang curang denganku..

disebabkan aktiviti itu,kami mula rapat sehingga aku mula jatuh hati pada dia...
dia pon memberikan repond yg baik...
hehehe...
apa saja aktiviti dia pasti akan mencari aku untuk berpasagan dengan dia...

kami semakin rapat sehingga rakan rakan aku mulai syak akan keintiman kami...
rakan baik aku iaitu Mat-Yo (bukan nama sebenar) telah mencabar aku....
agar aku mengambilnya sebagai kekasih aku...
lagi pon aku sudah lama berkenan dekat dia...
mungkin ini peluag aku untuk memulakan...
hahaha...
aku ingat sekdar untuk main-main...
maklumlah Play-Boy la katakan hehehe

Masa hari terakhir Kem tersebut..
kami bertukar-tukar number talipon...
biasalah sudah menjadi kewajipabkan...
hhehehehe...
tak ku sangka-sangka yang bas yang sepatutnya dinaikan oleh sekolah dia telah rosak...
jadi mereka terpaksa menumpang bas yang membawa sekolah aku...
jadi ini lah peluang aku untuk mendekati dia...
mulanya aku mencari tempat duduk sebelah dia tetapi gagal kerana rakan ku tidak mahu menukar tempat...
tetapi nasib la rakan baik si Ila nie paham...
dia memberikan tepatnya untuk aku duduk...
asalnya aku sekadar sembang-sembang sahaja...

tiba-tiba aku menyatakan bahawa kami mempunyai chemistry...
dan patut ada hubungan..
dia pon terus setuju...
aku ingatkan perkara ini hanya main-main...
tetapi dia mengaggap ini sebagai serius...
aku apa lagi mula la cucuk jarum...
mulakan ayat lembut aku sebagai play boy...
hehehe...

sembang punya sembang bas yg dinaiki oleh kmi telah sampai ke sekolah dia...
semasa hendak turun dia memberikan aku satu flying kiss...
purghhhh!!!
berdegup-degup jantung aku,..
sampai terdiam aku.
nak mesej masa tu bateri handphone habes plak...
tak pa aku tunggu sampai ke rumah,,,,
yela jarak antara sekolah aku dengan dia tak sampai 1/2 jam pon..

asalnya aku menuggu mesej dari dia...
tapi ntah macam mana aku xboleh tahan sangat aku terus call...
tiba-tiba aku dengar sora seorang lelaki angkat...
aku terus terkelu dan terdiam...
dan lelaki tersebut teru berkata...
"ila tengah mandi satg talipon balik k.."
perasaan aku masa tu agak berkecai la...
yela call orang lain plak yang angkat...
huhuhuhu...
dah tu lelaki plak tu...
adoyaiii terasa aku plak yang terkena...

10 minit lepas tu dia call aku balik...
"sory la abg tadi ila mandi...ayah cakap abg call tadi...betul ka??"
owh ayah dia rupanya...
hati aku yang keluh kesah nie terasa lega semula...
aku bergayut dengan dia sampai dia habes kredit...
huhuhu...
hampir 1 jam lebih jugak la...
tetiba dia mesej aku...
"tak pa nanti malam ila call abg k..kita buat super saver..."
malam tu aku mula mendalami lagi hati dia...
almaklumlah baru kapel...
mesti nak kenal antara satu sama lainkan...

lepas daripada kem tersebut aku telah ditawarkan untuk melanjutkan peljaran ke KKTM...
so aku pergilah...
rasa berat pon ada nak pergi kerana jauh,,
tak sanggup nak berpisah ngan dia...
tiap kali aku balik ke penang kami pasti akan bertemu...
yela rindukan sapa boleh tahan...
masa tu bg aku dunia nia mcm dah jadi milik aku...
aku sayang sangat dekat Ila...
sejak aku kapel ngan dia aku dah stop jadi play boy..
yela dah timbul rasa sayangkan dia,,
lagi pon bagi aku dia nie perfect la...
yela mula-mula ngat nak main main ja last-last perasaan sayang tu mengatasi segalanya...

ok aku pendekkan cerita kami kapel hampir 4 bulan...
satu malam tiba tiba Ila mesej aku...
dia bagi tahu aku yang Ex dia datang kembali memujuk dia...
memang aku tak sangkalkan kerana hubungan yang mereka bina lebih lama dari aku n Ila,,,
hubungan yang mereka bina sejak Ila di tingkatan 2...
bermakna sudah setahun lebih,,,
jadi aku terpaksa lah merelakan dan aku lepaskan dia secara elok...
tipu la kalau aku cakap aku tak sayang diakan...
huhuhuhu...
coz dia dah banyak ubah hidup aku dalam masa 4 bulan nie...

selepas aku lepaskan dia dia janji akan selalu contact aku...
dan akan kembali dekat aku kalau kami still ada jodoh..
dan aku akan tunggu sampai dia tunaikan janji dia tu
bulan pertama selalu jugak la dia msg aku dan bertanyakan khabar,,,
masok bulan ke-dua mesej dah semakin kurang call jarang sekali...
dan masok bulan ketiga aku yang mula mesej dia dulu...
kalau dia rasa nak balas dia akan balas...
hmmm...

sejak aku berpisah dengan dia aku cuba mencari penganti...
tetapi setiap kali aku mencuba aku gagal :'(
semuanya bagaikan ada yang tak kena...
semua nie kerana aku still ingatkan Ila..

dari tahun 2011 aku menunggu dia sampai sekarang 2013 aku masih menuggu dia...
sumpah aku masih sayangkan dia...
kalau boleh aku nak dia lagi...
kerana dia lah yang merubah hidup aku...
daripada seorang play boy menjadi lelaki normal...
setip kali aku teringatkan dia aku pasti akan pergi ke Mengkuang Dem...
tempat selalu kami berjogging n berdating,,,
dan setip kali kesitu aku pasti akan menagis kerana masih terbayangkan kenangan aku dan dia...
sekarang sudah 2 tahun perkara itu berlalu...

now dia pon dah tamatkan persekolahan...
aku pulak tggal lagi 2 sem ja sebelom aku dapatkan diploma aku...
dan aku juga masih menunggu dia...
hmmm...
aku dah janji yang aku akan tunggu dia...
saban hari dan bulan aku menunggu dia..
sekarang 2013 azam aku still sama menuggu dia pulang ke pangkuan aku :')




Sayangi Lah Orang Yang Kita Sayang..
Jangan Pernah Lukakan Si Dia

17 comments:

  1. Banyak lagi perempuan bro

    ReplyDelete
  2. Apela bangang sgt. Ramai lg perempuan kat sana. Bunga bkn sekuntum. Bykkan brdoa kpd yg Esa. Setiap berlaku ade hikmah dan ape pun yg brlaku sudah tertulis sewaktu kita dilahirkan

    ReplyDelete
  3. Keep calm bro :)

    ReplyDelete
  4. Insyaallah suatu hati nnti dye akn jumpe perempuan yg lebih baek dari gadis itu. Insyaallah jika jodoh mereka ade maka mereka tetap akn bersatu. Cume jgn menanti sesuatu yg tak pasti nnti sakit hati

    ReplyDelete
  5. Insyaallah suatu hati nnti dye akn jumpe perempuan yg lebih baek dari gadis itu. Insyaallah jika jodoh mereka ade maka mereka tetap akn bersatu. Cume jgn menanti sesuatu yg tak pasti nnti sakit hati

    ReplyDelete
  6. Sabar ehh :)

    ReplyDelete
  7. cinta sejati memang takda penganti, lg2 kalau org tU da beRjaya mengubAh hidup kita

    ReplyDelete
  8. Jika ditakdirkan jodoh pasti Bertemu ..

    ReplyDelete
  9. Klu ade jdoh xkn kmna nya bro... tp brsykurlah krna prnh di hdrkn ssorg yg mngubah hdup ko. Dn anghp lah stiap yg brlku adelh pngjrn. Sblm ni ko playboy kan jd ila hdr mngubah dn di luar,sana msi rmai wnta bro bnga bkn skntum lah..

    ReplyDelete
  10. Sya harap awak kan dapat bersama dia lagi don"t give up love she good luck

    ReplyDelete
  11. Sya harap awak kan dapat bersama dia lagi don"t give up love she good luck

    ReplyDelete
  12. cerita kita hampir sama broo.. korang xkn faham ap yg dia lalui boleh la korang kata bodoh bagai.. ak faham sangat . dan smpai skrang ak lalui bnda tu.. tapi ak x letak harapan tinggi.. tipu lah kalau kata x syg kan ? keep chill broo.. teruskan doakan kebahagiaan dia :)

    ReplyDelete